söndag, maj 25, 2008

Skräp!

det pratas mycket om nedskräpning i dagarna. lokalt, nationellt och globalt.

idag såg jag en tant (+70) som gick förbi en papperskorg med lock, hon släppte skräpet bredvid och gick vidare! vad är det som måste till för att man ska stanna, lyfta på locket, slänga skräpet o fortsätta gå. vad tar det hela, 3 sekunder? det är beklämmande.
det sägs att det är ungdomarnas beetende och vanor som måste ändras. kanske dom är värst, men jag tror inte att det bara är dom som är boven. ungdomar är lättare att påverka när det gäller miljöförstöring, ekologiska produkter och liknande. gamla människor har sina ideer o vanor fix färdiga o cementerade sedan urminnes tider o tänker minsann inte ändra på sig.

i Göteborg pågår just nu Tänk -kampanjen för att få folk att tänka till lite angående nedskräpningen, den kostar staden 72 miljoner kronor årligen!

*

3 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

jag har noll förståelse för folk, som bara släpper skräpet på gatan. Ännu mindre förstår jag picknickare, som inte kan ta med sej skräpet hem.
Vi var i Skottland och där var det väldigt rent överallt, man blev riktigt förvånad, inte ens fimpar, som man ser överallt (för att inte tala om hundbajs, eller påsar som bar släpps)

lisa sa...

Det är helt fascinerande hur dumma folk kan vara. Äldre har nog inte gått på dagis och lärt sig att man inte ska skräpa ner :)

sericea sa...

nej det är ju helt barockt att folk inte har nåt vett i skallen. jag har sett ungar som bara släppt flaskor o allt dom har i händerna rakt ner på gatan samtidigt som dom går. men dom äldre gör det lite i smyg.