torsdag, augusti 14, 2008

skitsnack i radio och tv

I dagens DN kommer några tomtar med den smarta iden att alla ska finansiera public service SVT, SR och UR genom att avgiften dras direkt av Skattverket.

"Utredningen ser avgiften som en betalning för rätten att ta del av utsändningar från de tre public service-företagen SVT, SR och UR. Dess grundsyn är att public service-verksamheten är till nytta för alla, även för dem som faktiskt inte lyssnar eller tittar."

så även om man inte vill ha en tv eller aldrig lyssnar på radio hemma så måste man betala. vare sig man vill eller inte. så demokratisk och fint.

UPDATE: Hannele informerade mig om att radion har varit fri i många år vilket jag såklart borde kommit ihåg. men jag tycker ändå det är fel att alla måste betala för något som dom kanske väljer att inte nyttja.

*

4 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

Radio har varit fri och gratis många många år,
men vi har levt utan tv nu efter digitalisering.

sericea sa...

Hannele - det är gränsfall att jag klarar mig utan tv. på sommaren går det bra men vintern blir nog seg utan, speceillt om man bor ensam.

Max sa...

Jag tycker vi skall beskatta hela världen för denna avgift, andra länder kan ju trots allt kolla på våra tvprogram på nätet :D www.svt.se m.m. hehe

sericea sa...

max - nu har du blivit lite en anings maktgalen ;o)