söndag, december 13, 2009

Kasst Ikea!

Ikea säjer ju sig ha ett stor miljöengagemang på flera sätt.
Jag mejlade Ikea och frågade om varför dom använder oljebaserade produkter som paraffin i sina ljus och hur stor del av aluminiumen i deras värmeljuskoppar som var återvunnet.

Svaret jag fick var att den personen som mottagit mejlet inte visste det och inte kunde ta reda på det. Men jag kunde ringa ett telefonnummer i nån växel nånstans o bli hänvisad till nån annan som kanske visste. Personen berättade även om värmeljusjakten, att Ikea i samband med WWF får skolbarn att samla in värmeljus för återvinning.

Jaha, det var ju det jag ville, att sitta i telefonköer o bli hänvisad fram o tillbaka. Och inget i mejlet kom i närheten av ett svar på mina frågor.

Kasst kasst kasst!

*

2 kommentarer:

Helena sa...

Ja, sånt är trist Verkar ju märkligt att personen inte kan ta reda på det, samtidigt som hen tipsar om hur du ska göra det...

Ljus är en jobbig produkt tycker jag, för det är så dålig märkning. Jag vill inte köpa animaliska ljus, vilket ju är det vanligaste, men det brukar inte stå vad det är. Fast jag har iofs inte köpt ljus på år och dar. :)

johanna sa...

Man får helt enkelt leta efter såna ljus med tydlig märkning.
Jag får fasa ut mitt värmeljusberoende här, i jakten på nåt bättre ljusalternativ, man måste ju leva som man lär. :o)