på mackan
Jag var lite bekymrad över hur man gör med smörgåsarna (lite roligare alltså) som vegan.
Jag har gjort ett eget margarin och det har funkat riktigt bra. Det är lite knasig gul färg för jag var för frikostig med gurkmejan, men det smakar inte illa och gör det lite mojsigare på mackan så grönsakerna inte ramlar av. Det känns jättebra!
Jag pep in på Gröna Boden idag och köpte med mig en Cheezly - Mozarella style för att testa. Det är som en hård sojapuck typ och jag tänkte det här kan ju aldrig gå! (för den ser ganska trist ut)
Jag smakade på den kall o hu, det var ingen dröm direkt. Men några tunna skivor på mackan med tomat o basilika o en snabbis i micron så smälte det och blev riktigt bra! Den är lite grynig i konsistensen så det är så likt mozarella som det nästan kan.
Tartex pålägg i tub testade jag när jag var vegan som 17-åring och jag har inga bra minnen av det. Men jag vågade mig på en burk paté med grillade auberginer från Ekostore och det funkar med lite grönt på, men är ingen direkt sprudlande smakupplevelse.
(Tartex är partner med WWF, och det är bra!)
Många av dom här varianterna är hysteriskt dyra men det är ju klart, dom görs inte i en sån ofantlig omfattning som mjölkindustrins produkter av tjudrade djur i långa banor.
Fler veggos bland folket!
Recept på veganmargarin:
2,5 dl sojagrädde
2,5 dl rapsolja
150 g kokosfett
1-2 tsk citronjuice
1-1,5 tsk salt
0,5 krm gurkmeja
1. Smält kokosfettet
2. Häll sojagrädde i en mixer tillsammans med gurkmeja, salt och citron.
3. Häll långsamt i oljan och sedan det smälta kokosfettet.
4. Häll upp smeten i en burk eller två. Låt stå i kylen över natten.
Klart!
*
3 kommentarer:
Tja!
Det finns massa godheter till pålägg!
Jag har fått en kärlek till alla rawpålägg som blir ostliknande och ursmarriga. Det är att göra själv, men väldigt enkelt!
Jag har på min hemsida t.ex :)
Lotta - ser intressant ut. ska genast testa!
btw, din adress är skriven fel, det finns ett komma istället för punkt mellan blogspot och com.
fin blogg!
Ojdå. Det var dumt av mig. Men tack :)
Svarar här istället på din fråga!
Agavesirap har jag istället för honung. Smakar mer likt honung än vanlig sirap!
Agavesirap kan du nog hitta på de flesta stora Ica affärerna. Jag hittade min på malmborgs. Trodde det var något unikt, men det var det tydligen inte :)
Skicka en kommentar