måndag, mars 31, 2008

att jobba gratis

ibland blir man riktigt gruvligt satans jävla förbannad. till exempel som när chefen glömmer bort att berätta eller inte ens vet om att man får lönen retroaktivt om man har ett vikariat.

vad är det för jävla sätt?? det är ju helt stenålders!!? hur fan är det meningen att man ska kunna betala hyran om man inte får några pengar förrän efter TVÅ JÄVLA MÅNADER på jobbet?!

pinsamt är rätta ordet!!nu ska jag gå o tugga på en sten.

*

6 kommentarer:

Ronja sa...

Men jisses!? Utan lön i två månader, det låter ju helt sanslöst!

Det brukar i och för sig vara så att arbetad tid rapporteras in i början av månaden efter och lönen betalas sedan ut i slutet. Det innebär ju förstås att det blir en fördröjning på två månader.

Förstår att det svider rejält. Makalöst klantigt att du inte fick veta det när du började! Hoppas att det löser sig på något sätt!
Kram från Ronja :)

PS! Tack för klematis-kommentaren. Det här med "naken-om-benen" låter bekant. Jag kanske hade kunnat spara några stänglar och klippt resten i olika höjder. Hm... får testa nästa år.

lisa sa...

Fan vad evil!!! De borde ju åtminstone kunna klämma ur sig en halv lön nu!

sericea sa...

man tycker ju det. jag går ut i arbetsstrejk eller nåt.

sericea sa...

ronja - på mina senaste jobb har jag aldrig fått min lön retroaktivt. det fick jag som typ 18-åring när man jobbade extra o sånt, men aldrig som fast anställd eller säsongsanställd, o jag likställde säsong med vikarie, men tji fick jag.
det svider, men det som inte dödar en härdar en.

Fundera grönt sa...

fan vilket skit! hoppas du överlever, men hoppa över stenen...

Hannele sa...

så är det, men ofta kan man få förskott