tisdag, april 15, 2008

fall för gult

jag har alltid sett mig som en färgglad person. jag gillar färger helt enkelt, det gör mig glad. jag har omständligt kunnat rabbla upp mina favoriter på handens tio fingrar, gärna fler, men däremot tvärsäkert konstaterat utan en sekunds betänketid vilka jag ogillar.
jag har större delen av livet avskytt tillexempel marinblått, orange och gult. dom har inte existerat i min sinnesvärld, på kläder eller i inredningen. never.
jag har lite diplomatiskt sagt att jag kan tycka gult är fint, jag skulle gärna vilja tycka om det, men inte mer, inte hemma hos mig, inte på min bakgård, inte min kopp te.

det första jag gjorde när jag flyttade tillbaka till hem, till min nya lägenhet, var att hänga upp en pippigul taklampa i retrostil jag fått av min kompis. i badrummet är det nya duschdraperiet svartvitt med stora orangefärgade vallmoblommor på.
jag funderar till och med på att köpa en liten rund orange badrumsmatta.

är det nåt fel på mig? är jag mogen nu? är det detta som kallas att bli vuxen? att falla till föga? att bli gammal o vek? blödig o pippigul?

jag tycker väldigt mycket om min pippilampa. jag tog emot den med skeptisk min, men tänkte "jamenvafan jag kan ju alltid spreja om den i svart eller nåt" men jag behöll den gul och sprejade bara insidan i guldbrons, det ger ett varmt och fint sken.

jag hoppas bara inte detta slutar med att jag börja klä mig i marinblått. det måste få bli min sista bastion, min kamp mot marinblått måste förbli obefläckad!


*

6 kommentarer:

litet hus sa...

det är inte lätt att vägra marinblått här på västkusten.

jag håller med dig och säger "–den dagen ni fångar mig klädd i marinblått är det dags för sinnesundersökning"

sericea sa...

litet hus - men man måste ju inte klä sig som nån marinblå sjöbuse för att vi bor på västkusten. vad säjs om alggrönt, tångbrunt, snäckskalsrosa?

lisa sa...

Jag tror på gult som inredningsfärg, helt klart!

Men marinblått... usch, jag hade en hems period i åttan när ajg ville vara mycket vuxnare än jag var, då var marinblått min favoritfärg. Det kommer den aldrig att bli igen.

litet hus sa...

hörde att (det kan vara en skröna) alla stora klädkedjorna som får marinblåa kläder över skeppar ner dom till götlabörj där dom går åt som smör.

konstigt egentligen, hur många har kontakt med havet här, det är nog mer asfaltssvart, trafikljusrött och avgasgrått som gäller.

tror att man kan se programmet på hemsidan eller svt play om du inte tajmar in nån repris!

gokväll!

sericea sa...

lisa - det var tur att du skärpte till dig! gå om kring i marinblått så där som en annan... galning!
:o)

Litet hus - haha oh nej, det är nog för att vi sänker alla hitskickade marinblåa plagg i havet utanför vinga! :o)

Hanneles paradis sa...

Gul och orange är stort nu.