söndag, april 27, 2008

odiladi odling

nu har jag rivstartat fröodlandet. jag hittade i gömmorna gamla fröer från dubbelblommande vit stockros som jag plockade på mig förra året, jag har dränkt in dom i vatten några dagar o nu gror dom allt! slingerkrassen har inte vaknat ännu men svartögat är igång med hjärtblad o allt. foton kommer när kamerabatterierna laddat upp sig lite.

jag har varit tyngd av en seg förkylning i veckan, men har ändå jobbat (vem sjutton har råd att stanna hemma en vecka för lite snor när solen skiner) så jag har inte orkat organisera det ordentligt med såjord och så, men snart snart ska det fixas o donas enligt konstens alla regler. odlingen sker i köksfönstret i köket. jag odlar i ett fönster o katterna spanar i ett.
i gamla lägenheten var det både katter o odling i vardagsrumsfönstret och då hände det många olyckliga olyckor med dödlig utgång för vissa plantor. det ska förhindras i år.

snart hägrar en krukinköpsrunda till balkongen också. jag ska skippa tunga krukor i år som jag hade på min gamla balkong, om tog knäcken på mig hur snygga dom än var. snygg plast o zink är årets melodi. hittade en fin i veckad plåt på blomsterlandet. men fler ska det bli!Gamla balkongen i all sin prakt.

*

3 kommentarer:

Slottsträdgårdsmästaren sa...

Ska bli fint att de stockrosorna i sommar, det är alltid lite speciellt när man tagit egna fröer. Mina blåsalvia som jag tog frö av i höstas växer ordentligt nu.

sericea sa...

Jo men dom blommar ju först nästa år, så frågan är om jag vill ha en jätteblaffa med bara blad på balkongen. jag kanske kan hyra lite plats i en rabatt hos mamma :o)

Hanneles paradis sa...

jag funderar på vad sniglarna inte äter..