fredag, mars 05, 2010

problem med russin

ibland kan man bli stående i affären länge, i hårklyverier över vilket paket russin man ska ta. de är båda ekologiska och kravmärkta, men det ena är producerat i Kalifornien och det andra i Turkiet. Hur fraktades de hit? vilket paket gjorde minst klimatpåverkan?

båda är osvavlade. betyder det att alla andra russin är svavlade utan att det står på förpackningen?




*

6 kommentarer:

Helena sa...

Det brukar stå E220.

johanna sa...

nej jag har inte sett det faktiskt.
måste kika mera!

Helena sa...

Kanske inte på russin då..? Det brukar stå det på annan torkad frukt, som aprikoser. På dem är det dessutom lätt att se skillnaden: gula om svavlade, bruna annars... och tyvärr godare om svavlade, tycker jag. :(

(Jag hade en Ava som slet i mig sist jag skrev, det var därför jag var så korthuggen...)

johanna sa...

jomen aprikoser är ju gula eller bruna. har du inte testat dom bruna? dom är otroligt mycket godare tycker jag, söta och underbara. du får blunda helt enkelt! :o)

men russin har jag faktiskt aldrig tänkt att dom svavlar. men man får försöka köpa eko så slipper man lite jox iaf..

Helena sa...

Färgen gör mig inget, men jag gillar smaken när de är syrligare och fastare! De bruna är lite mer som dadlar och det gillar jag inte.

Vad gäller russin tycker jag det är svårt att veta vilka sorter som är tillräckligt saftiga. Många är så torra och tråkiga. Tipsa mig gärna om du hittar några som är ekologiska, snälla OCH saftiga och goda!

johanna sa...

jaså men att dom liknar dadlar kan jag inte hålla med om!
Jag köpte bra russin från Saltå kvarn nu. Dom är krav, eko, mjuka o lite olika färger o riktigt goda.