onsdag, mars 14, 2012

Oekologiska Ikea

Är det inte jävligt tragiskt (och pinsamt) att Ikea i dagsläget inte har en enda artikel som är ekologisk, om man bortser från sånt som går att äta.
Inga ekologiska sängkläder, textilier, handdukar, inte nåt. Och Ikea som dunkar sig själv för bröstet och pratar mycket om hållbarhet och förnybara material. Är inte ett ekologiskt utbud en del av det?


Bu säger Bull.



*

4 kommentarer:

Matilda sa...

Hm, hade de inte en PS serie för något år sedan med möbler som var ekologiska eller miljömärkta?

johanna sa...

Det vet jag inte, kan säkert hända. Jag tycker det är dåligt att dom inte har något ekologiskt i sitt vanliga sortiment, speciellt all textil som de säljer så mycket av.

maria sa...

Just det tyckte jag också! Jag har därför vid två tillfällen varit en småbesvärlig soffkund som envist vill veta vilka klädslar som är ekologiska och, när de sagt att dessa ofinns, förvånat undrat när de isåfall kommer att komma in i sortimentet...
Skrev också på hemsidan att de borde sälja mindre giftiga klädslar/textilier. Har fått ett artigt men bortförklarande och ganska intetsägande svar. Håller med dig om att de borde kunna bättre!

johanna sa...

Ja dom är väldigt ointresserade av att ta emot förslag och förbättringar faktiskt. Jag frågade om varför de inte använde återvunnen aluminium till deras miljarder värmeljus som de säljer tex, det hade ju varit en enorm miljöbesparing, men de kommer bara med svävande svar om hållbarhet, framtids planer och blabla.....